Затруднения при закупуването на електронни винетки и маршрутни карти се очакват

...
Затруднения при закупуването на електронни винетки и маршрутни карти се очакват
Коментари Харесай

Възможни са затруднения при закупуване на е-винетки днес

Затруднения при закупуването на електронни винетки и маршрутни карти се чакат през днешния ден, поради актуализация на ТОЛ-системата, предупреждава Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

Актуализациите няма да повлияят на автоматизираното отчитане посредством бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни коли над 3,5 тона.

„ За отбягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка за леки коли и на маршрутна карта за камиони и рейсове по време на плануваните актуализации, предлагаме на водачите деликатно да възнамеряват пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят навреме електронната си винетка или маршрутна карта ", написа в известието от АПИ.

От пътната организация напомнят още, че е-винетката би трябвало да се активизира до 5 минути след пазаруването й.

До нуждата от това конкретизиране се стигна във връзка установен случай на купена винетка от пункт на партньорската мрежа на народен снабдител на услуги, в която е било посочено, че ще бъде дейна до 30 минути и в следствие лицето, което я е закупило бе глобено, туй като камерите засякли автомобил с невалидна винетка.

По случая е осъществена незабавна инспекция и на пункта на Изипей в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ - сътрудник на националния снабдител на услуги " Интелигентни Трафик Системи " АД. Дадено е техническо наставление, изискващо купуваните от съответния пункт е-винетки да бъдат дейни до 5 минути. През идващите три месеца пунктът ще бъде под непрекъснат мониторинг и в случай че техническото наставление не бъде изпълнено и се установяват нови случаи, възпрепятстващи пътуването на водачите, е допустимо да бъде наложена най-тежката глоба - преустановяване на партньорския контракт сред Изипей и НДУ.

Санкцията на водача е отстранена.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР